ATEX Basisprincipes (E-learning)

De online training ATEX Basisprincipes is gebaseerd op de eindtermen van IECEX modules 000 + 001 + 002 + 003. U leert de basisprincipes van veilig werken in omgevingen met mogelijk explosiegevaar. In deze online training zijn de richtlijnen ATEX 153 (omgeving) en ATEX 114 opgenomen.

Over de ATEX richtlijnen 

De ATEX richtlijnen hebben tot doel de veiligheid en gezondheid van werknemers in gebieden met explosiegevaar te waarborgen. De ATEX richtlijnen geven minimale voorschriften weer waar arbeidsplaatsen en arbeidsmiddelen aan moeten voldoen, zodat werknemers op die plaatsen veilig kunnen werken.

 • De ATEX 153 Richtlijn is opgenomen in de ARBO wetgeving.
 • De ATEX 114 Richtlijn is van toepassing op fabrikanten van apparaten en beveiligingssystemen die bedoeld zijn voor gebruik op plaatsen waar ontploffingsgevaar kan heersen.

Voor wie is de e-learning Atex Basisprincipes

De e-learning Atex Basisprincipes is geschikt voor iedereen die in of nabij een explosiegevaarlijke omgeving werkt, bijvoorbeeld operators, medewerkers productie, schoonmaakpersoneel of ondersteunend kantoorpersoneel.

Trainingsmodules

De online ATEX training bestaat uit de volgende modules:

 1. Wat is een explosie
 2. Richtlijnen en wetgeving
 3. Gas- en stof eigenschappen
 4. Zones
 5. Beschermingsmaatregelen ontsteking
 6. Veilig werken
 7. Online examen in de vorm van toets

Werkwijze

De cursist volgt de training online en heeft beschikking over digitaal naslagwerk. In iedere module zijn oefentoetsen aanwezig. Met deze oefentoetsen kan de verkregen kennis onbeperkt worden geoefend en getoetst. Hiervan ontvangt de cursist een certificaat.

OPTIONEEL: Schriftelijk examen

De e-learning ATEX Basisprincipes kan worden afgesloten met een onafhankelijk schriftelijk examen. Om een positief resultaat te stimuleren kan de cursist vooraf een online proefexamen maken.

Het examen van ATEX Basisprincipes wordt afgenomen op een externe locatie en duurt maximaal 60 minuten. Dankzij een uitgebreide examenkalender is er altijd een examenlocatie bij u in de buurt.

Indien geslaagd voor het examen ontvangt de cursist een diploma en pasje per post. Dit diploma is 3 jaar geldig.

Meer informatie over de online training ATEX Basisprincipes

Neem voor meer informatie vrijblijvend contact met ons op:

Reviews

Er zijn nog geen reviews voor deze training...

Eigenschappen training

 • Prijs

  € 89 Optie: incl. examen € 175
 • Duur

  4 uur
 • Groepsomvang

  Maximaal 1 deelnemers
 • Locatie

  Online cursus (e-learning)
 • Examen en certificaat

  Ja
 • Incompany

  Offerte op maat uitleg