Meer informatie over TÜV persoonscertificering

Voor het ontwerpen en onderhouden van veilige machines en installaties wordt de nodige kennis vereist. Door het volgen van trainingen met een wereldwijd erkende kwalificatie houdt u uw kennis op niveau en bent u aantoonbaar deskundig.

Mede door de samenwerking tussen D&F Safety Academy en TÜV Rheinland Akademie zijn de training Machine Safety Specialist (CE) en de training SIL & PL Specialist, machine safety een uitstekende keuze als u behoefte heeft aan een toonaangevend kennisniveau voor u persoonlijk of in de organisatie.

Persoonscertificering heeft de volgende voordelen:

  • Internationaal erkende certificering waarmee u uw vakkundigheid kunt aantonen.
  • Een toonaangevende veiligheidsexpert in uw organisatie.
  • Gecertificeerde veiligheidsexperts beschikken over actuele specifieke kennis en kunnen daarmee de veiligheidsprestaties in een organisatie bevorderen en optimaliseren. 

Examinering

Het examen wordt door TÜV Rheinland Akademie afgenomen op een gezamenlijke examendag bij D&F. In het examen wordt vastgesteld of de deelnemer de opgedane kennis kan toepassen en daarmee de inhoud van de training heeft begrepen én aan de betreffende eisen kan voldoen. Zowel de training als het examen vindt plaats in Breda.

Examenprocedure

  • Het examen wordt in het Nederlands afgenomen
  • Gezamenlijke examendag in Breda
  • Het schriftelijk examen bestaat uit multiple-choice-vragen en open vragen. De SIL & PL Specialist, machine safety training heeft ook een praktisch examenonderdeel.
  • Alle deelnemers die het examen positief afronden krijgen een internationaal erkend TÜV persoonscertificaat.

TÜV persoonscertificaat

Na het behalen van het examen bent u persoonlijk gecertificeerd en ontvangt u naast het persoonscertificaat een titel en certificeringsnummer waarmee u wereldwijd uw erkende kwalificatie aantoont. Tevens kunt u bij TÜV Rheinland Akademie een TÜV-signet met QR-code aanvragen.

U krijgt dan een soortgelijk signet zoals op de afbeelding (links) maar dan op eigen naam. 
Het signet kunt u bijvoorbeeld toevoegen aan uw e-mailhandtekening zodat u altijd laat zien dat u aantoonbare kennis bezit.

Hercertificering

Het TÜV persoonscertificaat heeft een geldigheid van 3 jaar. Na deze periode kunt u uw certificering opnieuw verlengen. Hieraan zijn een aantal eisen verbonden:

  1. U heeft tenminste 2 dagdelen á 4 uur relevante training gevolgd en kunt dit aantonen met een getekende presentielijst en/of certificaat van deelname.
  2. U heeft werkzaamheden verricht die een directe link hebben met het vakgebied Machine Safety (CE) of Functional Safety (SIL en PL). Dit kunt u tevens aantonen.

Meer informatie

Heeft u interesse in het vergroten van uw deskundigheid en het behalen van een specifieke internationale persoonscertificering, neem dan geheel vrijblijvend contact op via 076 5040340 of meld u dan direct aan via www.safety-academy.nl  

Heeft u vragen over onze veiligheidstrainingen en TÜV persoonscertificering, dan kunt u terecht bij Marieke van den Wijngaard.